آیا خرید ماهی اوزون برون خاویار الان صورت میگیرد؟ گوشت و خاویار آن چه ارزش غذایی دارد؟ و دیگر ویژگی این ماهی چیست؟ از کسیه شنا آن در تهیه چسب استفاده می شود حدود ۶۰ در صد از صید ماهیان خاویاری کشور ایران را شامل می شود صید بیش از حد، ساختن سد،تخریب بیشتر رودخانه هااز عوامل عمده کاهش نسل این ماهی در سال های اخیر است. باتوجه به این که ماهیان خاویاری در محیط دریا پس از ۱۵ سال خاویار تولید می کنند، سیر صعودی برداشت خاویار و افزایش قیمت آن در جهان نسل ماهیان اوزون برون را به خطر انداخته بود، بنابراین شیلات ایران به عنوان متولی حفظ ذخیره آبزیان کشور به فکر پرورش این ماهی ارزشمند و حفظ و بازسازی ذخایر آن افتاد.
موسسه تحقیقات شیلات ایران در اطلاعیه خود افزود: میزان پروتئین خاویار پرورشی ۳/۲۸ درصد، خاویار دریایی ۳/۳۰ درصد، میزان چربی خاویار پرورشی ۸/۱۴ درصد و چربی خاویار دریایی ۷/۱۵ درصد میباشد.
ارزش غذایی گوشت ماهی اوزون برون
میزان پروتئین گوشت ماهی اوزون برون پرورشی ۲۱ درصد، نمونه دریایی ۸/۱۷ درصد، مقدار چربی ماهی پرورش ۴/۱ درصد، گوشت ماهی دریایی ۵/۹ درصد و میزان رطوبت گوشت ماهی پرورشی ۸/۷۶ درصد و ماهی دریایی ۷/۷۱ درصد است.
پرورش انواع ماهی های خاویاری
- پرورش فیل ماهی خاویاری
- پرورش تاس ماهی سبری
- پرورشی تاس ماهی قره برون
- پرورش اوزون برون
منبع: بازار ماهی ایران